Choď na obsah Choď na menu
 


Vyrob si výbeh pre morča/škrečka

24. 5. 2012

 

Obrázok Je zima. Prší. Sneží. Ako môžem ísť s morčatami von? Nijako. Nechám ich vybehať sa po bratovej izbe ( - : ! Po dvoch hodinách je bratova izba v hroznom stave. Hodinu mu ju upratujem, vysávam a umývam mu dlážku. Určite existuje nejaký iný spôsob, ako zabezpečiť morčatám dostatočný výbeh aj počas daždivých dní. 

Vyrobím morčatám výbeh. Potrebujem väčšiu kartónovú škatuľu, lepiacu pásku, nožnice, lepidlo, seno, lístie, halúzky, slivky, jablká, zrno, med a vosk.

Škatuľu zlepím, ak je na nejakom mieste prerušená alebo poškodená. Zdola nemôže mať ani jednu dierku. Do škatule dám seno. Vrstva môže mať aj viac ako 10cm. Na seno vysypem a rovnomerne rozmiestnim lístie. Dám tam aj halúzky, kamienky, slivky a jablká. Výbeh je hotový!

Doplnky :

Pre morčatá a škrečky. Vystrihnem si obdĺžnik z kartónu veľkosti A5. Na obdĺžnik rovnomerne rozotriem roztopený ( tekutý ) vosk. Na tenkú vrstvu vosku nasypem zrno, krmivo pre morčatá, kúsky chleba, sušené ovocie alebo guličky z papiera. Keď to uschne, potriem to medom. Nalepím to na stenu krabice. Morčatá a škrečky si na tom budú brúsiť zúbky a budú si odhryzkávať kúsky krmiva. 

Pre morčatá a škrečky. Vezmem si plátok tvrdého chleba. Urobím do neho dierku. Prevlečiem tadiaľ  niť alebo vlnu a koniec pripevním o krabicu. Zvieratká sa s tým pohrajú. 

Pre škrečky. Do výbehu môžeme dať  rúrky z toaletného papiera na lezenie. Taktiež tam môžeme dať rôzne krabičky.

Obrázok

                                                                                                                        

 

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Luna a Solei

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.