Choď na obsah Choď na menu
 


Novinky:

 

Tu sa dozviete čo je nové a môžete napísať hodnotenie stránky podľa vás!

 30.12.

Ako ste si už všimli stránka prešla malými zmenami trochu som tu poupratoval novinky a prešli sme do spolupráce so stránkou zooburza.eu. Práve táto zmena je pre našu stránku dosť dôležitá lebo nám urobili reklamu čo nam zvýši sledovanosť a naša stránka sa bude môcť stále zväčšovať. Asi sa mnohí čudujú kde je Maťo? Odpoveď som dostal od Kiki ktorej tiež Maťo na Facebooku neodpisoval. Verte či neverte Maťo je talian a asi išiel na prázdniny do Talianska.

Ja som začal písať s Kikou viac článkov čo je dúfam vidieť a začal som robiť našej stránke reklamy po internete čím sme zvýšili záujem. Ja dúfam ,že ste s článkami spokojný a keby ste mali problém s hocičím píšte do komentárov alebo mi napíšte na mail. Ja vám zatiaľ prajem z celého srdca pekné prežitie sviatkov a hlavne nezabudnite na zvieratko a šťastný Nový rok. 

29.12.
Kvôli zlej starostlivosti sa ku mne vracajú Shamrock Silverday a Zinada od Medunky. Už sa na bobáčikov veľmi teším. Nabudúci týždeň si ich idem vyzdvihnúť, skôr sa nedá :-( Hneď ako ich doveziem, tak to dám na známosť.

 

Novinky (na zaspomínanie) 

16.10.2011.

Ahojte! Už veľmi dlho som sem nenapísala nič nové, iba znovu zverejňujem staršie články. Vysvetlím vám, prečo:) Keď som vytvorila túto stránku, mala som 11rokov a chovala som veľa morčiat, škrečkov a neskôr aj mnoho iných zvieratiek. Vždy som sa tu s vami rada podelila o svoje skúsenosti, zážitky a príhody s nimi. Postupne som však mala stále menej a menej času na svoje zvieratká a to kôli škole. V januári tohto roku som predala svoj notebook a kúpila som si iPad, úžasný dotykový tablet na ktorom však nie je možné písať články tak, ako som ich písala dovtedy. Teraz mám 16 rokov, som druháčka na strednej a doma už nemám žiadne zvieratko. Nedávno som sa však rozhodla, že s tým začnem znova! Takže čo najskôr si kúpim zopár škrečkov!:)

 

5.1.2011.

Aj keď Vy sa asi ešte len spamätávate z nekonečných osláv Nového roka, ja už riešim malý problém. Moje morčatá Shamrocka Silverdaya a Zinadu od Medunky, ktorích mi asi pred rokom darovala, by chcela teraz naspäť istá Mária.M. Vraj jej dostatočne často neposielam ich fotky a nepíšem jej, ako sa majú a podobne. Dokonca si na svoju stránku do "noviniek" napísala, že si po tieto moje morčatá do týždňa ku mne príde a vezme si ich ku sebe do svojej chovateľskej stanice pretože sa jej asi zdá, že má málo morčiat. Ako dôvod uviedla "zlú starostlivosť".

Tu si môžete pozrieť originálnu správu z noviniek zo stránky Márie M.

1.1.2011.

Všetkým by som Vám rada zaželala Šťastný Nový rok. Pevne verím že Ste uplynulé vianočné sviatky prežili s radosťou a láskou v kruhu rodiny. Dúfam, že Ste nezabudli na svoje domáce zvieratká a venovali Ste im láskyplné pohladenie. Prajem Vám, aby ste do Nového roka 2011 vkročili tou pravou nohou a aby Ste si tento rok vychutnali naplno od prvého januára až do tridsiateho prvého decembra!!!

 

10.12.2010.

Viete že 29.11. oslávila stránka už 2.narodeniny? Počas dvoch rokov svojej existencie sa táto stránka menila dosť často. V roku 2008 to bolo len 30 článkov a mala som veľmi nízku návštevnosť. Potom som zmenila design stránky a začala som pridávať nové články a nové rubriky a návštevnosť prudko stúpla (teraz je tu priemerne 100 ľudí denne).

Ako aj minulý rok, aj teraz chystám zmenu. Ešte do začiatku nového roka pridám nové rubriky a články, možno zmením design. Chcela by som pridať rubriku, v ktorej sa budete môcť radiť s ostatnými návštevníkmi ohľadom vašich domácich miláčikov a tiež pridám rubriku, v ktorej si budete môcť pridávať inzeráty (typu predám klietku, darujem morča, predám koliesko pre škrečka a tak ďalej...).

 

5.9.2010.

V auguste som poslala prihlášku svojej chovateľskej stanice Christianne. Oni ma ignorovali a ešte stále ma nepridali medzi chovateľské stanice aj keď som zaplatila za členstvo a registráciu.

Dozvedela som sa, že mám úplne plnú pamäť a nemôžem pridávať takmer žiadne obrázky. Ak chcem pridávať obrázky musím zaplatiť asi 20eur za platený režim. Takže odteraz budem pridávať nové príspevky párkrát za mesiac, možno raz za týždeň. Ale je možnosť že si zaplatím ten platený režim a moja stránka bude mať opäť každý deň nové príspevky.

 

11.8.2010.

Dnes sa Lune a Siriusovi narodili dve krásne morčiatka plemena anglické hladké. Volajú sa Max a Lili.  Max je trikolor a Lili má červeno-bielu farbu. Ponúkam ich na predaj. Ak máte záujem kontaktujte ma emailom na wilhel@azet.sk.

 

25.7.2010.

Takže, ako ste si všimli, už dlho som do Noviniek nič nenapísala. Nebolo totiž nič nové. No teraz mám novinku. Od začiatku prázdnin chovám svišťa amerického, volá sa Skippy. Rozhodla som sa, že sa budem venovať chovu svišťov amerických ako jedna z prvých na Slovensku. Mojou novou ďalšou stránkou je www.svist-americky.estranky.sk. Tu sa dozviete niečo o svišťoch.

Momentálne chovám 1svišťa (Skippy), 4morčatá (Zinada od Medunky, Shamrock Silverday, Luna II. a Sirius), 1škrečka (Leer-Leo), 1korytnačku (Susan), 1psa (Rokyho) a rybky a žabky.

Hľadá sa nová redaktorka/redaktor.

Môže to byť chlapec alebo dievča od osem rokov. Nemusí mať spisovateľský talent. Stačí ak bude mať skúsenosti s chovom morčaiat, škrečkov, psov, myší alebo iných zvierat. Nemusí písať pravidelne. Môže napísať hoci aj len jeden článok kde bude podpísaný. Ide o to, aby boli na tejto stránke skúsenosti iných chovateľov. Chcela by som nové informácie o chove v chovateľských staniciach, o zdraví a chorobách zvierat alebo zážitky. Neváhajte a píšte na email wilhel@azet.sk. Písanie je veľmi zaujímavé a je úžasné vidieť na internete vlastné články a príbehy!

 

10.6.2010.

Prečítajte si škrečací článok Škrečky pod pilinami z rubriky Škrečky. V rubrike psy nájdete články Ako spoznať chorého psa a Hry so psom. Určite vás zaujme článok Tvoj morčací maznáčik z rubriky Morčatá. Do rubriky Starostlivosť pribudli dva nové články - Ideálne krmivo a tiež veľmi dôležitý článok Morča cez letné horúčavy. V rubrike Vybavenie som pre vás pripravila článok Železná gulička pre morčatá. V rubrike Privykanie na vás čaká prepracovaný článok Keď vám rodičia nedovolia zvieratko. Je tu tiež nová rubrika Príroda, v ktorej nájdete príbeh Záchrana vtáčieho hniezda.

 

15.5.2010.

Ahoj. Po dlhšom čase by som vám chcela oznámiť že som opätovne začala chovať po viac ako roku škrečky. Kúpila som si Belka - roborovský škrečok a Lea - čínsky škrečok. Ďalšou novinkou je, že Shamrock Silverday a Zinada od Medunky majú novú luxusnú klietku, ktorá je len pre nich dvoch. Hrozne by som chcela aby sa im narodili malé ušľachtilé morčiatka.

 

3.4.2010.

Ahoj, želám Vám príjemné prezeranie mojej stránky aj na jar. Čaká Vás tu mnoho nových článkov. Mojou najväčšou novinkou je, ak Vás to zaujíma, že ma prijali na bilingválne gymnázium Milana Hodžu v Sučanoch. Dlhší čas som nepridávala nové články lebo som sa musela učiť :(

AK SA CHCETE PRIDAŤ DO KLUBU CHOVATEĽOV A MILOVNÍKOV ZVIERAT, NAPÍŠTE MI NA EMAIL wilhel@azet.sk

 

15.3.2010.

Ak práve vyberáte koleso na behanie, prečítajte si článok Škrečkovo koliesko z rubriky Škrečky. Vyberáte si morča? Prečítajte si Ako si vybrať to najlepšie morča? z rubriky Morčatá. V článku Krmivo pre psa z rubriky Psy sa dozviete, aké krmivo je pre vášho psa najlepšie.

 

14.3.2010.

V marci si môžete prečítať každý deň nový príspevok. V článku Prvé jarné dni so psíkom v rubrike Psy sa dozviete, ako stráviť jar so psom. V článku Morča na jar v rubrike Život morčaťa sa dozviete, ako prežiť jar s morčaťom a v článku Jar so škrečkom v rubrike Škrečky sa dozviete, ako zažiť peknú jar so škrečkom. O vynachádzavosti morčiat sa dozviete v článku Vynachádzavé morčatá v rubrike Ty a morča, škrečok. Chcete si kúpiť ušľachtilú myš? Prečítajte si článok Myš z chovateľskej stanice v rubrike Myš. Ak máte dlhú chvíľu, prečítajte si článok Pes-dobrodruh z rubriky Psy a článok Morča-romantik z rubriky Voľný čas so zvieratkami.

 

21.2.2010.

Dnes si môžete prečítať nový článok Je pes najlepším priateľom človeka? alebo Čo treba na výstavu psov? O mojom novom morčati si prečítate v článku Moje nové morčiatko - baby Moon of Lilienblum. Vo fotoalbume Baby Moon of Lilienblum si budete môcť pozrieť aj fotky.

 

18.2.2010.

Ak sa chcete zasmiať, prečítajte si článok Pomôže vám morča aj so školou? Ak akurát zariaďujete morčaťu klietku, nezabudnite si prečítať článok Drievko na obhrýzanie pre morča alebo škrečka. O jednom dlhosrstom plemene morčiat sa dočítate v článku Coronet. Boli ste na slávnostiach morčiat v Perú? Ja áno. Prečítajte si článok Slávnosti morčiat v Perú. O obľúbenom plemene škrečkov sa dočítate v článku Škrečok sýrsky. Ak máte doma psa, určite si prečítajte článok Takto sa pes nemá chovať! Pre starostlivých chovateľov morčiat je tu článok Starostlivosť o pazúriky morčiat. Chcete mať doma o jedno zvieratko naviac? Prečítajte si článok Chov myší. Ak máš dlhú chvíľu, prečítaj si článok Vyrob morčaťu tyčinku na obhrýzanie! Mám pre vás aj novú fotogalériu Svet morčiat. V nedeľu si od jednej chovateľskej stanice kúpim nové morča a tak vám pridám ďalšiu fotogalériu. Máte sa na čo tešiť! Chcete sa pridať do VIP klubu chovateľov morčiat? Navštívte www.vip-prasiatko.estranky.sk. Stránka mojej budúcej CHS je www.christianne.estranky.sk.

 

17.1.2010.

Čaká vás tu hneď 10 úplne nových článkov. Pribudli mi tiež 2 nové zvieratká. V článku Škrečok roborovský sa dočítate o tomto druhu škrečkov. Článok Kúpa ušľachtilého morčaťa vám poradí, ako kupovať morča s PP. V článku Dalmatínsky pes sa dočítate o tomto zaujímavom druhu psov. Článok Moje nové ušľachtilé morča - Autumn of Luxury pets vám predstaví moje nové morča. V článku Privyknutie morčaťa sa dozviete, ako privyknúť morča na nový domov. Tiež si prečítajte článok Starostlivosť o psa, Spolužitie morčaťa s inými zvieratami, Chutný obed pre morča, Ako zabrániť katastrofám s morčatami?? a Moje nové zvieratko - myš.

 

4.1.2010.

Od Nového roka pridávam ku každému článku aj obrázok pre lepšiu orientáciu. Pridala som tiež veľa nových článkov. V článku Chovateľské potreby pre morča sa dozviete nielen čo potrebujete pre chov morčaťa, ale aj koľko čo stojí. V článku Zmysly morčaťa sa dozviete veľa o čuchu, sluchu, zraku, hmate, chuti či prirodzenej inteligencii morčiat. V článku Nový rok 2010 máte si môžete prečítať moje novoročné pozdravy a výzvy pre návštevníkov. Článok Škrečok poľný vás informuje o chránenom druhu škrečkov, ktorý žije aj na Slovensku. Článok Aljašský Malamut je o druhu psov, ktorý vyšľachtili Eskimáci. Článok Útek psa vás poučí, ako sa máte zachovať pri rôznych situáciach keď vám ujde pes. Článok spestrujú moje príbehy, ktoré sa naozaj stali. Článok Sheltia - dlhosrsté plemeno morčaťa ťa oboznámi s týmto výstavným plemenom.

 

 Prajem vám veľa šťastia v Novom roku 2010 a veľa radosti z čítania článkov.

 

26.12.2009.

Aj v tomto vianočnom čase vás vítam na mojej stránke. Ani cez Vianoce som nezabudla pridať nové články. V článku Morča ako vianočný darček sa dočítate o nevýhodách darovania morčaťa pod stromček. V článku Pri kúpe morčaťa sa dozviete, aké to bude u vás doma, keď si kúpite morča. Môj najnovší článok - Moje Vianoce s morčatami a so psom vám priblížia atmosféru mojich Vianoc a zistíte, čo dostali moje morčatá od Ježiška.

 

20.12.2009.

S radosťou vám oznamujem, že včera bol prelomený rekord v návštevnosti! Prišlo tu 100 ľudí! Preto som napísala hnaď tri nové články. Pre milovníkov psov je článok Chorvátsky ovčiak. Spoznajte toto zaujímavé plemeno. Rozhodla som sa postupne pridávať články o rôznych plemenách psov. Pre milovníkov morčiat tu mám článok Morča z Perú. Píše sa tam o uctievaní morčiat pred 5000 rokmi. Milovníkom škrečkom je určený článok Ruský trpasličí škrečok. Poďte si to prečítať !

 

19.12.2009.

Teraz si môžete spraviť hneď dva nové testy. Bývanie pre psa či Aké zvieratko je pre teba najvhodnejšie.

 

7.12.2009.

Máš doma talentované morča? Prečítaj si článok Výnimočné morča. Chceš vedieť, ako bolo na vianočnej výstave morčiat v Martine? Prečítaj si článok Vianočná výstava morčiat v Martine.

 

6.12.2009.

Prečítajte si o Mikulášskom balíčku pre psa.

 

3.12.2009.

V článku Nový rok s morčaťom/škrečkom sa dočítate, čo robiť na Nový rok.

 

2.12.2009.

Vianoce prežite samozrejme aj so zvieratkami. Rady nájdete v najnovšom článku Vianoce s morčaťom alebo škrečkom.

 

1.12.2009.

Už viete, čím svoje morča či škrečka prekvapíte na Mikuláša? Nie? Tak si prečítajte článok Sviatkok sv. Mikuláša s morčaťom/škrečkom.

 

30.11.2009.

Páči sa vám nová farba mojej stránky? Máte doma iba jedno morča? Prečítajte si článok Morča - jedináčik.

 

24.11.2009.

Chceli by ste ušľachtilé morča? Prečítajte si článok Ušľachtilé morčatá. Nezabudnite navštíviť vianočnú výstavu morčiat v Martine 12.12. Je vaše morča tučné? Navštívte článok Tučné morča v rubrike Život morčaťa.

Moja stránka oslávy prvé narodeniny 29.11. Zmením dizajn a budem sa snažiť vylepšiť stránku. Ak máte návrhy, napíšte mi na pokec na môj nick: Wilhel.

 

5.11.2009.

Dnes som upravila fotogalérie. Teraz sú prehľadnejšie. Pridala som nové galérie s názvom Jenisej a 19.storočie? Taktiež som pridala rovnomenné články. Máte sa na čo tešiť!

 

4.11.2009.

Ahojte! Dnes som zlepšila dizajn niektorých článkov. Vytvorila som rubriku Život morčaťa v ktorej si môžete prečítať o mláďatkách a dozvedieť sa nejaké informácie. V tejto rubrike takisto nájdete článok Domov, sladký domov pre morča a škrečka. Tam si prečítate o búdkach pre hlodavce. V rubrike Ty a morča, škrečok vás čaká článok Oblečenie pre morča. V rubrike Voľný čas so zvieratkami je článok Morča v zime.  

 

28.10.2009.

Chcete morčaťu rozumieť a naučiť ho, aby vám rozumelo? V rubrike Ty a morča nájdete článok Vzdelávanie morčaťa.

 

22.10.2009.

Dnes tu máte úplne novú rubriku Ty a morča, škrečok. V nej nájdete návod, ako vyrobiť morčaťu výbeh. Tu budete mať aj iné návody ako si vyrobiť veci pre zvieratká. Máte sa na čo tešiť!

 

21.10.2009.

Chcete ísť s morčaťom alebo škrečkom na dovolenku? V rubrike Voľný čas so zvieratkami nájdete článok dovolenka s morčaťom alebo škrečkom.

 

20.10.2009.

Pozrite si históriu morčiat v rubrike Morča.

 

19.10.2009.

Dnes som prijala Barborku ( niečo o nej nájdete v rubrike psy ) ako redaktorku. Ona bude písať niečo o psoch. Od nej si už teraz môžete prečítať je prvý článok - Agility dráha. Je o športe, ktorému sa aj ona venuje. Jej pes ju poslúcha na slovo a dokáže s ním neuveriteľné veci.

 

17.10.2009.

V rubrike Voľný čas so zvieratkami nájdete príbeh o morčatách z kráľovského hradu.

 

16.10.2009.

Dnes sa narodilo nové morča - Lucy. O nej si môžete prečítať v článku Moje morčatá. Jej fotky a aj ostatných morčiat uvidíte vo fotoalbume Lucy a ostatné morčatá.

 

12.10.2009.

Moje osobné skúsenosti s voľným výbehom morských prasiatok nájdete v článku Morča u nás doma v rubrike Voľný čas so zvieratkami.

 

11.10.2009.

V rubrike Voľný čas so zvieratkami vás dnes čaká nový príspevok o výbere mena pre morča alebo škrečka. Nechajte sa inšpirovať.

 

 

10.10.2009.

Nezabudnite navštíviť novú rubriku Voľný čas so zvieratkami. Nájdete tam návod ako spraviť zvieratku narodeninovú oslavu. Viete aké oslavy robia morčatám a škrečkom američania? Pozrite sa!

 

 

8.10.2009.

Od dnes si môžete pozrieť nové obrázky potrieb pre morčatá a škrečky. Nájdete ich hneď pri texte. V rubrike ,,privykanie" uvidíte dôležité poznámky týkajúce sa chovu morčaťa a škrečka.

 

7.10.2009.

Takže ... čo je nové? Začala som pridávať aktuálne príspevky súvisiace s ročným obdobím či mesiacom. Vymazala som veci, ktoré sa tu nehodili. Zmenila som dizajn. Stránka vyzerá veselšie. Popridávala som zaujímavosti čo sa týka starostlivosti. Napríklad starostlivosť o zúbky. Dozviete sa viac o pokusoch, ktoré ľudia robia na zvieratách. Zistíte, aké značky tieto pokusy nerobia. Pre milovníkov psov je tu rubrika o psoch kde nájdete aj kontakt na mňa. Dnes som pridala prehľad plemien škrečkov. Tak neváhajte a pozrite si najnovšie zmeny na webe! 

 

Náhľad fotografií zo zložky Svet morčiat

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

odpoveď pre Viktora

(adminka, 5. 1. 2011 2:22)

Takéto správanie je u škrečkov úplne normálne. To je skvelý začiatok keď už spolu obe zvieratká sedia v jednom domčeku!

Mam uz morca

(Viktor, 28. 12. 2010 13:13)

Prosim porad mam uz morca aj so skreckom dnes su spolu prvy den ! Uz su kamosi ale ked chcem dat ruku do domceka kde su obaja tak skrecok zacne otvarat usta : Ako keby sa mu to nepacilo !! Asi ich tam mam nechat niaky den , ze ? Aby si na seba zvikli ! Vies ja sa chcem s tim morcatom hrat a maznat :) !! Porad prosim !

odpoveď pre viktora

(adminka, 26. 12. 2010 15:01)

Ahoj. škrečok s morčaťom sa spolu môžu chovať bez problémov. Aj ja som asi rok chovala škrečky s morčatami.

Škrečok džungarský a morčiatko

(Viktor, 26. 12. 2010 11:20)

Dobrý deň chcem sa spýtať mám škrečka (džungarský) ktorý je mierumilovný nikdy ma nepokúsal a maximalne mi oblizoval prsty :) ! A teraz si chcem kúpiť morčiatko a dať ho s ním do klietky ! Niekde som čítal ,že sa to dá a niekde ,že nie !! Poradíš mi prosím ?? Fakt súrne :D ! Diki a tvoj web ma vo veľa veciach inšpiroval !

odpoved pre kristínu

(adminka, 19. 7. 2010 23:54)

Takže ak tvojmu morčaťu vypadáva srsť, zamysli sa nad tým, či mu dostatočne často vymieňaš piliny a či nemá v klietke špinavo. Ak nie, tak môže byť príčinou plesňové ochorenie. Choď k veterinárovi a ten ti poradí. Aj mojim morčatám raz začala vypadávať srsť, ale veterinár im dal takýkrém a hneď im to prešlo.

prosim pomoc

(kristína, 19. 7. 2010 19:10)

mojmu morčatu vipadavaju chlpi

odpoveď pre RadušQu

(adminka , 27. 4. 2010 19:10)

meno by malo vystihovať vzhľad a povahu morčaťa. čítala si článok Aké meno dáme morčaťu alebo škrečkovi? z rubriky Voľný čas so zvieratkami? mne sa páči Wiki

prosim pomozte

(RadušQa, 27. 4. 2010 15:26)

prosim vas pomohli by ste mi vybrat najkrajsie meno pre morske prasiatko???..jr too samockaaa...vymyslam medzi Pinki Wiki Peggy Bigi a Kimi ..... prosiiiimmm..budem vam moccc moccc vdacna..aWooojQyyy.... :D:D:D

www.biela-labka.estranky.sk

(barborka a benynko, 17. 10. 2009 8:14)

Kika môžem si spraviť novinky ako máš ti teda podobné