Choď na obsah Choď na menu
 


Rôzne morčatá

14. 10. 2013

Tvoje morča

 

 Miláčik

Každý majiteľ chovateľskej stanice alebo chovateľ morčiat by mal vedieť, do akej kategórie jeho morča patrí. Maznáčikom môže byť akékoľvek morča, ktoré nespĺňa znaky plemena, má asymetrické výriky teda je neštandard. Maznáčikmi sú morčatá bez PP, najčastejšie anglické hladkosrsté morčatá.

Obrázok  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chovný jedinec

Chovnými jedincami môžu byť morčatá s PP s predpokladmi pre ďalší chov. Sú to zdravé samičky a samčekovia, ktorí možno nespĺňajú znaky plemena, ale ich potomkovia ich spĺňať môžu. Takéto morčatá môžu mať rôzne gény, ktoré im určujú, aké mláďatká sa im narodia.

Obrázok 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstavné morča

Výstavné morčatá by mali spĺňať plemenné znaky. Záleží na morfologických znakoch, štruktúre, kvalite a dĺžke srsti, plnom vyfarbení. Existujú tri štandardy alebo kategórie morčiat. Do kategórie a patrí anglické hladké, anglický creasted, americký creasted, merino, alpaka, texel, coronet, sheltia, rozeta a švajčiarský teddy. Do kategórie B patrí skinny, baldwin a peruánec. Do kategórie C patria morčatá s PP ktoré nespĺňajú plemenné znaky a morčatá bez PP teda miláčikovia.

Obrázok

 

Náhľad fotografií zo zložky kvika moje morča

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.