Choď na obsah Choď na menu
 


Škrečok, ktorý hryzie

11. 12. 2011

Škrečok, ktorý hryzie

Obrázok Je to hrozné, keď máte doma škrečka, ktorý iba hryzie a hryzie. Ako ho od toho odnaučiť? Treba si ho častejšie vyberať z klietky. Predtým, ako ho vyberiete, vždy naňho ticho prehovorte. Tak sa vás nebude báť. Hladkajte ho vždy iba jemne. Musíte si predstaviť, že preňho vyzeráte ako obor, ktorý sa za ním načahuje a chce sa ho dotknúť. Skúste si zobrať do ruky kúsok jablka a ponúknuť mu ho. Mal by vám jesť z ruky. Takýmto jedením z ruky sa škrečok najrýchlejšie odnaučí hrýzť a báť sa ľudí.

 

Náhľad fotografií zo zložky Jenisej

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

HRYZIE!

(Monika, 5. 2. 2018 15:12)

Mám škrečka džungárskeho asi pol roka a nikdy ma nehryzol a zrazu od včera stále ma hryzie do prstov a dosť to bolí. Môže to byť tím že cítila jedlo s mojich rúk ,ale niečím iným? Vždy keď som jej dávala jesť ž ruky tak si to zobrala a teraz si to zoberie príde ku mojej ruke a pohryzie ma. Prosím poradte

Bojí sa a hryzie

(Tomáš, 29. 12. 2017 19:54)

Môj nový škrečok (dnes sme ho kúpili ) sa ma stále bojí :-( keď mu dávam jesť z ruky tak si to zoberie zožerie to a oblýže mi prst a ide preč ale keď ho chcem zobrať z klietky alebo pohladkať tak ma (jemne) pokúše . Čo mám robiť ?

Hryzie!

(To je fuk, 11. 10. 2017 20:32)

Moj škrečok sa šplhá po klietke a hryzie ma aj pitie aj jedenie ja si myslím že chce ist von tak ho dam von a potom ako beha podlažke tak aj tak vsetko hryzie neviem prečo mňa naštastie nehryzie iba keď mu davam jedlo tak iba vtedy aj to iba keď rýchlo sa snaží vsetko nahabat

Čo sa deje s mojím škrečkom?

(Sára, 28. 4. 2017 10:46)

Ahoj. Doma chovám samčeka škrečka Džungarského. Mám ho skoro už 6 mesiacov, ale v poslednej dobe začal hrozne hrýzť. Neviem si s ním poradiť. Ked sa s ním chcem zahrať alebo si ho pohladkať, vždy ma začne hrýzť skoro až do krvi. Chytám ho vždy jemne, takže zrejme to není tým, že by som mu blížila. Prosím, poradte.

Skrecok po roku hryzie

(Ashley, 4. 2. 2017 11:58)

Neviete mi prosim niekto poradit, preco ma moja cca skoro rocna skrecica zacla z nicoho nic hryzt? Mam ju neskutocne rada a spravam sa k nej dobre. Nechyba jej jedlo, ma si z coho vyberat, ma aj vodu aj pyliny... Nenatahujem ju ani ju neprovokujem... Nikty pred tym som s nou nemala ziaden problem, len teraz z nicoho nic a stupa to, coraz silnejsie! Je mi to luto... Dakujem!

Moj skrecok hryzie

(Mária , 23. 11. 2016 17:05)

Poraďte mi ako mam odnaučiť škrečka hrýzť...
Dostala som ho od kamošky a ten deň ked som ju zobrala do ruky tak nehrozila..
Ale potom po jedných dňoch začala hrýzť....
Prečo???
Kamosku hrizla tak ze jej krv tieklo.....
Ked ju zoberiem do ruky tak hneď ma hryzie....

Moj Skrecok Hryzie

(Simona Resovska, 13. 4. 2015 20:39)

Ja mam doma skrecka syrskeho ma skoro 2 mesiace a vzdy sa ma bojii.Prehovorim ticho k nej tycho a dam jej daco jest pohladkam ju zacne ma nuchat a tak ma uzere.Ked ju zoberiem na ruky nemozem ju vibrat z akvarjka hned na prvi den ked som ju kupila tak ju mam zobrala na ruky a z velkej visky skocila dolu a moj pes ju chitil a ju zacal zuvat nechcel ju viplut ta som mu tresla po pysku a spadla lezala na chrbate a tvarila sa ze je mrtva som zacala revac a oco ju zobral na ruky a dal ju do akvarka a fttttttttt a obratila sa naspet a dam jej ruky k ponoske kde spi pomali nucha a chnap... neda sa ju ani na ruky zobrat ako ju mam vicvicit a odnaucit hryzt???????????????/

hryzie

(Zuzik, 17. 12. 2011 18:47)

Tak ja mam mladého škrečka , žerie mi už z ruky,ale tiež veľmi rád skúša hrýzť prsty, s tým že jablčko ho nejak nezaujima...no a čo s tým ??

Re: hryzie

(janka, 23. 3. 2012 17:25)

ten isty problem mam

precitajte si to

(precitajte si to, 21. 6. 2011 20:53)

ahojte mam doma 45 skreckov a zvladam to ziadni nehrizie okrem tapka ten sice hrizie ale iba klietku :P takze

skrecok c2

(marek, 22. 12. 2010 19:03)

Berem spet iba sa udomacnoval

skrecok

(marek, 22. 12. 2010 15:21)

Dnes som si kupil skrecka a dost mi rozhadzuje piliny