Choď na obsah Choď na menu
 


Škrečok roborovský

5. 1. 2010

  

Škrečok roborovský

ObrázokŠkrečok roborovský ( škrečok roborovského ) vo voľnej prírode obýva stredoázijské púšte. Preto neznáša vysokú vlhkosť vzduchu a prievan. Je to trpasličí škrečok a preto je veľmi krehký, vrtký a neposedný. Keď ho budete mať, nebudete ho môcť chytať lebo by ste mu mohli ublížiť. Môžete ho nanajvýš jemne pohladkať. Aj tak sa nechá hladkať iba v tesnej blízkosti svojho úkrytu. Je veľmi malý až drobný. Normálny škrečok roborovský meria iba okolo 7cm. Taktiež ho nemôžete chovať iba samého v klietke. Môže žiť v páre, ale aj v mnohopočetnej skupinke. Zbožňuje pohyb. Zabezpečte mu čo najväčšie terárium ( nie klietku ) s kolieskom na behanie. Určite uprednostnite koliesko s vyplnenými stenami. Do nechránených mriežok by sa mu mohla zaseknúť labka. Aj keď tento škrečok nie je na maznanie, je úžasné ho pozorovať.    

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

skrecok filka

(Alka, 29. 12. 2012 18:41)

no ja som mala slrecka roborovskeho a bola taka pritulna ze sa odo na nechcela odlepit a uplne sa nechala hladkatn vydrzala my 1 a pol roka

Re: skrecok filka

(Frederika, 24. 3. 2016 8:49)

A máš nového ja mám doma čistí zverimex 6 Tatri červené čiže neonky 1 Karasa 2 závojnatky fenku Elišku 1škrečka roborovského a škrečka džungrského a aby som nezabudla aj samca beta bojovnice a ryby mám podelene v troch akváriach.

moj škrečok

(Frederika, 24. 3. 2016 8:43)

Ja mám škrečka Roborovského zo super zoo v Michalovciach a mám ho iba dva dni a už vidím že budeme najlepší priatelia má iba jeden mesiac už teraz mi veľa krát zaspal na ruke ale som sa chcela spýtať či sa može stretávať mimo klietky so džungarskím škrečkom lebo obidvaja sú samci a bojím sa že keby som ich dala ku sebe na gavč že by sa pobili a džungarský škrečok má 5 mesiacov.