Choď na obsah Choď na menu
 


Maďarské plemená psov

22. 12. 2009

Obrázok Maďarská vyžla - Je to stredne veľký elegantný pes.Vyskytuje sa v dvoch variantoch : drsnosrstom a krátkosrstom. Odlišujú sa od seba iba typom srsti. Plemeno je určené pre prácu v priestore. Miluje vytrvalý cval. Má orieškovú farbu. Tento pes znesie aj horšie počasie. Má vynikajúci čuch a preto je dobrý ako poľovný pes. Má výborný vzťah k ľuďom. Je verný a oddaný. Vyžaduje si každodenný pohyb. Je vhodný na rôzne psie športy.

ObrázokMudi - Je to málopočetné plemeno patriace k najstarším európskym plemenám. Tento pes bol vyšľachtený v roku 1930 a bol nazvaný podľa mena šľachtiteľovho domáceho miláčika. Je to ovčiarsky pes ktorý je o niečo menší a útlejší ako ostatné psy jeho druhu. Preto je aj veľmi vhodný na rôzne psie športy. Môže mať hnedé či sivé sfarbenie. Vekom toto sfarbenie tmavne. Má veľmi bohato osrstený chvost. Aj keď je Mudi pracovným plemenom, dnes je najpoužívanejší ako rodinný pes. Svojho pána vždy nasleduje ako tieň. K známym ľuďom je priateľský a k cudzím je rezervovaný. Nevie spolužiť s inými domácimi zvieratami.

Obrázok Komondor - Tento pes vás na prvý pohľad zaujme svojim vzhľadom. Dlhú srsť má spletenú do tenkých povrázkov. Je to takisto ovčiarsky pes. Toto plemeno je veľmi pokojné a rozvážne. Zvykne rešpektovať iba jedného človeka. Používa sa aj ako strážny pes. Nepriateľa napáda až v krajnom prípade. Bez príčiny nikdy nešteká. Má rád väčšie priestory. Aj keď toto plemeno pochádza z Ázie, do Európy sa dostalo príchodom maďarov. Plemeno bolo uznané v roku 1910.    

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.